Interslast

“INTERSLAST” – Europski kongres slastičarstva i sladoledarstva održava se od 1.- 2. listopada/oktobra 2014 i postao je tradicionalan. Ovo je treći po redu kongres, a održava se u hotelu „Terme“ Tuhelj. Interslast je nesumnjivo vrlo značajan događaj u regionalnom slastičarstvu koji će intenzivirati stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te još bolje povezati ovu grupaciju. Stručnih slastičarskih događanja na ovom području je nedovoljno s obzirom na njen značaj. Kongres će okupiti 150-tak slastičara (obrtnika, slastičarskih škola, hotelskih slastičara, slastičara koji rade u tvrtkama i drugih…). Nakon stručno-natjecateljskog dijela kao poseban izazov bit će degustacije torta, biskvita, šnita kolača koje će ostati nakon natjecanja, a kušat će ih sudionici kongresa, ali i gosti. Interslast otvara vrata novim postignućima u slastičarstvu pa će ga organizator svake godine tradicionalno organizirati. Organizator je osigurao kvalitetne predavače iz nekoliko europskih zemalja. Posebna zanimljivost skupa je slastičarski kup INTERSLAST KUP 2014. gdje će se natjecati 30 juniorskih i seniorskih slastičarskih ekipa koje će se natjecati na zadanu temu. Svoj dolazak najavili su natjecatelji iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Rad vrhunskih slastičara valorizirat će stručni žiri, članovi Sekcije ocjenjivača pri Hrvatskom kuharskom savezu a najbolji dobivaju prestižna priznanja. Pobjednik u juniorskoj konkurenciji odlazi na svjetsko natjecanje slastičara na SIGEP Rimini od 17. 21. Siječnja/januara 2015. godine. Očekuju se vrhunski radovi, a Hrvatska i Umag ovime će se staviti na svjetsku slastičarsku mapu.