Gastronomija

Revije za gastronomiju, prehranu i turizam

Redakcija tvrtke Robinson ima poseban program revija za gastronomiju,
turizam i prehranu. Osnovna uređivačka koncepcija zasniva se na preferiranju gastronomske baštine i zdrave hrane, afirmaciji gastronomije, te educiranju pretplatnika. Ove revije izdaju se za Hrvatsku, Sloveniju te izdanje za sve arapske zemlje na arapskom jeziku.

SVIJET HRANE

Svijet hrane

Riječ o vrlo luksuznom izdanju revije za gastronomiju, prehranu, i turizam s posebnim naglaskom na europsku i svjetsku gastronomsku baštinu.
Revija preferira autohtonu i zdravu prehranu, temeljenu na tradicionalnim načinima spravljanja hrane, s posebnim naglaskom na zaštitu imena i geografskog podrijetla pojedinih tradicionalnih vrsta jela. Vrhunski dizajn i vrhunske fotografije (posebnost joj daje veliki A 3 format) te odabrane teme učinile su je prepoznatljivom i traženom kod čitatelja. Primaju je gastronomi, nutricionisti, hoteli, restorani, kulinarske asocijacije, prehrambeni tehnolozi i drugi. Tiska se na hrvatskom jeziku. Plasira se isključivo putem pretplate. Revija izlazi 15 godina, a okuplja eminentni uređivački odbor koji kreira koncepciju. Svoje tekstove objavljuju brojni autori iz Europe i svijeta.

 

HRANA AR

Al Atema

Revija za prehranu, gastronomiju i turizam na arapskom jeziku
„Al atema“ – u prijevodu s arapskog jezika znači „Hrana“. Riječ je o reviji za prehranu, gastronomiju i turizam za sve arapske zemlje, s posebnim naglaskom na ekološki turizam u arapskim zemljama. Glavni i odgovodni urednik je Hassan Haidadiab, poznati novinar. Namijenjena je svim značajnijim privrednim, turističkim i gastronomsko-prehrambenim subjektima, hotelima, restoranima, te trgovačkim lancima. Osnovni motiv za pokretanje ovog projekta je nepostojanje takvog časopisa na arapskom tržištu, te mogućnost da se putem revije usmjerava poslovno-prodajni segment za točno ciljane skupine. Revija je zamišljena da spaja proizvođača i tržište. Reviju primaju u sljedećim zemljama: Kuvajt, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Katar, Jemen, Libanon, Jordan, Tunis, Maroko, Egipat, Bahrein i Alžir.
Tiska se na arapskom jeziku, a prodaja je u pretplati.